Autospuiterij Betsema | Maricoweg 21, 1791 MD Den Burg - Texel
Telefoon 0222-313858 | E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Autoschade is een vak apart

Uitdeuken, plaatdelen vervangen, het correct demonteren enz. Al deze handelingen vereisen vakmanschap.

Wij verzorgen zelfs de totale schade-afhandeling!

Wij werken met alle verzekeringsmaatschappijen en regelen dan ook graag de afhandeling met uw verzekeringsmaatschappij, zodat u zich daar verder geen zorgen over hoeft te maken.

Het Schadeherstelproces

Wat te doen bij autoschade?

Schade aan uw auto wilt u natuurlijk zo snel mogelijk laten repareren, dus zorgt dat u weet wat u moet doen in geval van autoschade. Verzekeringsmaatschappijen nemen alleen schades in behandeling na ontvangst van een volledig ingevuld schadeformulier. Daarom is het belangrijk dat u allereerst het Europees Schadeformulier invult. Laat dit door alle betrokken partijen ondertekenen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst bij het invullen van het formulier.

Het vervolg van de schadeafhandeling is afhankelijk van uw verzekeringsdekking:

  • Volledig casco (All-risks) Uw verzekeringsmaatschappij vergoedt vrijwel alle schade bij een aanrijding, ongeacht de schuldvraag. Ook schades als gevolg van storm, inbraak en vandalisme zijn gedekt.
  • Beperkt casco (WA-extra) Uw verzekeringsmaatschappij vergoedt alleen schade veroorzaakt door dieren, storm en inbraak. Overige aanrijdingschades worden niet door uw eigen verzekering vergoed. De procedure voor schadeafhandeling is hetzelfde als hieronder beschreven bij Wettelijke Aansprakelijkheid.
  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) Uw verzekeringsmaatschappij vergoedt uitsluitend de schade die u aan het voertuig van een tegenpartij veroorzaakt. Als een tegenpartij schade aan uw auto veroorzaakt, kunt u contact opnemen met de verzekering van de tegenpartij. Waar mogelijk kunnen wij u hierbij van dienst zijn. Neemt u hiervoor persoonlijk contact met ons op.

 Het verhalen van schade op een tegenpartij kan in sommige gevallen enige tijd in beslag nemen. Wordt u schade niet vergoed door een verzekeringsmaatschappij en wilt u deze toch laten repareren? Bel ons gerust voor het maken van een afspraak. Wij beoordelen de schade en u ontvangt vervolgens een vrijblijvende offerte.