Autospuiterij Betsema | Maricoweg 21, 1791 MD Den Burg - Texel
Telefoon 0222-313858 | E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Het herstelproces

 1. Schadeafhandeling met lease- en verzekeringsmaatschappij
  Zodra u formeel opdracht heeft gegeven tot repareren, wordt er een officieel schaderapport opgesteld. Wij stemmen op basis van dat rapport de te verwachten kosten van de autoschade af met de betalende partij. Dit kan de eigenaar van de auto zijn, maar ook een lease- of verzekerings-maatschappij. Eventueel schakelen wij een schade-expert in voor een onafhankelijke taxatie. Zodra wij toestemming hebben van alle betrokken partijen, wordt begonnen met het herstel van de autoschade. Afhankelijk van uw wensen en/of de afspraken met de lease- of verzekeringsmaat-schappij zorgen wij tijdens de reparatieperiode voor vervangend vervoer.

 2. Demontage en plaatwerk
  Het herstel van de autoschade begint met het demonteren van de beschadigde onderdelen. Naast het herstellen van onderdelen door middel van plaatwerken en/of uitdeuken vervangen wij indien nodig ook plaatdelen. Kunststofdelen, zoals bumpers, worden eveneens herstelt waardoor deze niet vervangen hoeven te worden. Het is zelfs mogelijk plaatdelen uit te deuken zonder dat deze daarna opnieuw gespoten hoeven te worden.

 3. Richten
  Bij beschadigingen aan het chassis of de wielophanging vervangen wij de benodigde onderdelen. De maatvoering wordt door middel van richtbanken en uitlijnapparatuur afgesteld op de door de fabrikant opgegeven waarden.

 4. Voorbewerking en spuiten
  Na de plaatwerkerij, en eventueel het richten, gaat de auto naar de spuiterij. Daar worden de niet te spuiten delen afgeplakt en de vervangen of herstelde delen worden voorbewerkt om gespoten te worden. Het voorbewerken betreft het opschuren van de plaatdelen en deze delen te voorzien van grondlak. De autospuiter brengt in de spuitcabine zorgvuldig een nieuwe laklaag aan. Wij maken daarbij enkel gebruik van watergedragen lakken die het milieu minder belasten.

 5. Montage en aflevering
  Nadat de auto de spuiterij heeft verlaten en voldoende droog is, worden de resterende onderdelen gemonteerd. Tevens worden de nieuwe plaatdelen met een anti-roest middel behandeld en vindt de laatste technische controle plaats. Wij leveren de auto pas af wanneer deze schoon is. Als u uw auto komt ophalen, informeren wij u graag over de uitgevoerde werkzaamheden. Mocht u thuis naderhand nog vragen hebben, dan weet u ons te vinden.